به گزارش سینماپرس، نشست رسانهای مجموعه تلویزیونی «زیرخاکی» با حضور جلیل سامان کارگردان و رضا نصیرینیا تهیهکننده این سریال بعدازظهر امروز چهارشنبه ۲ تیرماه برگزار شد.
رضا نصیرینیا تهیهکننده سریال در ابتدای این نشست در پاسخ به پرسش مهر درباره ساخت فصل سوم سریال بیان کرد: روز گذشته جلسهای طولانی در سیما فیلم با مجید امیرشاهی مدیرگروه فیلم و سریال سیمافیلم داشتم پیشنهاد رسمی فصل سوم را به ما دادند که برای پخش در ماه رمضان سال آینده به تولید برسانیم اما خیلی مشکلات برای انجامش وجود دارد.
وی ادامه داد: باید دید شدنی است و به ماه مبارک میرسد یا خیر و از لحاظ تعداد قسمتها باید بررسی شود که اصلاً چگونه باشد. در نهایت تا پایان تیرماه جمعبندی کنیم و به سیمافیلم اعلام کنیم که فصل سوم ساخته خواهد شد یا خیر.
سامان نیز در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که آیا تمایلی برای ساخت ادامه سریال دارد یا خیر؟ گفت: نظر من به نظر آقای نصیرینیا نزدیک است. در قصه هم مشخص است اما تعهدی برای ساخت فصل سوم نداریم. ممکن است تعهد اخلاقی به مخاطب داشته باشیم اما سازمانی نیست و همانطور که تهیه کننده گفت باید برسی شود و ببینیم میتوان سریال را ساخت یا خیر.
وی اضافه کرد: آنچه برای من مهمتر است به عنوان نویسنده این است که باید قصه مرا خفت کند گلویم را بگیرد نه اینکه صرفاً سازمان بخواهد، بلکه باید نیازی درونی را حس کنم.
میخواستیم «نفس» را ادامه دهیم، اما…
نصیرینیا در ادامه در پاسخ به سوالی درباره ادامه پیدا نکردن سریال «نفس» یکی از سه گانه های جلیل سامان هم گفت: خود ما میدانستیم میخواهیم «نفس» را ادامه دهیم و انتقادات مختلفی هم بود اما شرایطش آن زمان در سازمان فراهم نشد.
جلیل سامان نیز در این زمینه عنوان کرد: الان ممکن است سازمان برای فصل بعدی «نفس» رغبت نشان دهد اما دیر شده و به نظر ما موضوع دستمالی شده است.
وی درباره رفتن سراغ کارگردانی یک کمدی بعد از سهگانه تاریخی خود توضیح داد: مردم غم و غصهها و تراژدیهای خود را دارند و خواستیم به سمت و سویی برویم که فارغ از مشکلاتشان حالشان خوب شود. ماجرای کرونا حال مردم را بد کرد و سعی کردیم با این سریال کمی حال مردم را بهتر کنیم و من به این دلیل به سمت طنز رفتم.
سامان تأکید کرد: از بازخوردهایی که از سریال «نفس» گرفتم، حس کردم شاید مخاطبان آن ریتم کند که باید برای داستان صبوری بیشتری کنند را نپسندند و خواستم خود را در کمدی محک بزنم.
سامان در بخش دیگر در پاسخ به سوالی درباره بلاهت شخصیتهای ساواکی یا منافقین در سریال «زیرخاکی» عنوان کرد: من پیش از این با شدت و حدت به منافقین پرداختهام اما در اینجا سریال طنز است و شخصیتها همه گونه هستند، پخمه هم در بین آنها هست. البته فکر کنید تعدادی ۲۰۰ نفری در یک جنگل جمع شوند و بخواهند برای ایران تصمیمگیری کنند این خود یک موقعیت طنز است!
فریبرز قرار نیست انقلابی شود
وی درباره تحول شخصیت فریبرز در قصه در صورت ساخت فصل بعد عنوان کرد: فریبرز اگر متحول شود باید دست از گنجخواهی بردارد و تحول او در همین حد است. او قرار نیست تبدیل شود به شخصیتی که آرپیجی بردارد و انقلابی شود وگرنه دیگر فریبرز باغبیشه نیست.
سامان در پاسخ به سوال دیگری درباره تکرار شدن برخی موقعیتهای شخصیت فریبرز عنوان کرد: وقتی کار بی وقفه ساخته میشود، خطاها بیشتر میشود اما اگر زمان بیشتر داشتم شاید اینگونه نمیشد البته برخی تیکه کلامها که چند باری تکرار شد را در مونتاژ درآوردیم. واقعیت تا حدی سلیقهای است و حس کردم عدهای شخصیت را همین گونه دوست دارند یا عدهای دوست ندارند.
زدن حرف سیاسی در زمان حال سخت است
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر درباره اینکه چرا دغدغههای خود را در حوزه تاریخ معاصر بیان میکند و آیا فصل بعد «زیرخاکی» در صورت ساخت به زمان حال میرسد یا خیر عنوان کرد: وقتی میخواهید حرف سیاسی بزنید یا درباره حال حرف بزنید، سخت است چون آدمهای زمان حال هستند اما ممکن است مسئولان هم درباره چهل سال قبل مشکل نداشته باشند حرفهایی مطرح شود. این مسئله به سانسور هم بر میگردد. شاید در زمان حال محال باشد که واقعیتها را بگویید. البته دهه ۶۰ موقعیتها و شخصیتهای جذابی دارد که من در زمان حال آنها را پیدا نکردم و اساساً امکان پرداختش وجود ندارد.
وی ادامه داد: البته وقتی به تاریخ میپردازیم به گونهای باید عمل کنیم که حرفی برای امروزمان داشته باشیم وگرنه چرا باید به آن بپردازیم. ما بهترین آدمها را در سالهای ۵۷ تا ۶۰ داشتیم و مردم از لحاظ آرمان خواهی و گذشت بهترینها بودند، ما هم میخواستیم سراغ همین مسایل برویم.
ارسال نظر